Gin-producerende lande og de mest populære gin-brands

gin-producerende-lande-mest-populaere-gin-brands

Gin stammer oprindeligt fra Holland fra det 17. århundrede. Og selvom det hele startede i Holland, er gin i dag blevet en international favorit med producenter og brands fra hele verden. Hvert land har nærmest sat sit eget præg på den populære spiritus. Og det har resulteret i mange forskellige brands, smage og tilgange til produktion af gin.

Vil du gerne smage gin fra forskellige dele af verden – og måske helt bestemte lande? Så får du lidt inspiration herunder, hvor du ser nogle af de mest populære gin-producerende lande samt de gin-mærker, der er populære i disse lande. For det er ikke kun dansk gin, der er populært.

Europæiske lande

Skotland: Skotland er ikke kun kendt for sin whisky, men også gin. Og skotterne har nogle af de bedste gin-mærker i verden. Nogle af de mest populære skotske gins inkluderer Hendrick’s Gin, The Botanist, Caorunn Gin, Daffy’s Gin og Edinburgh Gin.

Irland: Irland er også kendt for whiskey. Men irerne producerer også mange velsmagende gins. Nogle af de mest populære gin-mærker fra Irland er f.eks. Dingle Gin, Gunpowder Irish Gin, Drumshanbo Gunpowder Irish Gin, Shortcross Gin og Blackwater No. 5 Gin.

Spanien: Spanien er kendt for sin kærlighed til gin og tonic og sin egen unikke stil af gin kaldet ‘ginebra’. Så vil du prøve god, spansk gin, er de mest populære spanske gin-mærker f.eks. Gin Mare, Larios, Ginabelle, Ginraw og Nordés.

England: England er et af de mest anerkendte og respekterede lande inden for produktion af gin. Nogle af de mest populære gin-mærker fra England inkluderer Tanqueray, Beefeater, Bombay Sapphire og Sipsmith.

Tyskland: Tyskland har en lang tradition for produktion af gin og har vundet mange priser for sin høje kvalitet. Nogle af de mest populære gin-mærker fra Tyskland inkluderer Monkey 47, Gin Sul, Elephant Gin, Ferdinands Gin og Windspiel Gin.

Holland: Som tidligere nævnt er Holland ginens fødested, og landet har stadig en vigtig plads i produktionen af gin. Nogle af de mest populære gin-mærker fra Holland inkluderer Bols Genever, Bobby’s Schiedam Dry Gin, Ketel One, Rutte Gin og Zuidam Dry Gin.

Resten af verden

USA: USA er hjemsted for en række spændende gin-mærker og er kendt for at eksperimentere med forskellige smage og stilarter. Nogle af de mest populære gin-mærker fra USA er f.eks. Aviation Gin, Bluecoat Gin, Brooklyn Gin og Nolet’s.

Japan: Japan er kendt for sin kærlighed til dedikation og kvalitet, og det viser sig derfor også i produktionen af japansk gin. Nogle af de mest populære gin-mærker fra Japan inkluderer Roku Gin, Ki No Bi Gin, Suntory Roku Gin og Sakurao Gin.

Få ny inspiration på gingave.dk

Listen herover er blot nogle få eksempler på gin-producerende lande og de mest populære gin-mærker fra disse lande. Men der findes også mange andre spændende lande og producenter af gin. Og på gingave.dk finder du gin fra hele verden. Så uanset om du er gin-entusiast eller nybegynder, bør du helt sikkert prøve gin fra flere lande, så du selv kan opleve forskellen på de mange gin-varianter – og måske finde din egen favorit.

Facebook
LinkedIn
Email
Print